Kineto Consult

Drenajul Limfatic

Drenajul limfatic este un masaj usor combinat cu aplicarea presiunii usoare asupra ganglionilor limfatici, puncte cheie din organism unde se aduna toxine pentru a fi drenate in sistemul circulator limfatic.

Limfa este un lichid care circula prin sistemul limfatic, rolul acesteia fiind acela de a elimina toxinele din organism. Aceasta se aduna in ganglionii limfatici, iar masajul în punctele unde se gasesc acestia stimuleaza eliberarea toxinelor din ganglioni. Implicit, este stimulat sistemul imunitar si se tonifiaza pielea.

De ce este atat de important sistemul limfatic pentru organism? Care este rolul lui?

Sistemul limfatic are sarcina de a prelua surplusul de lichide si de a-l transporta prin vasele limfatice mari la nodulii limfatici, unde are loc fagocitoza, adica eliminarea celulelor moarte, a reziduurilor bacteriene, a toxinelor. Acestea sunt conduse spre excretie si eliminate odata cu urina, dupa acest proces limfa ramanand curata si edemele/retentiile hidrice fiind eliminate.

Ganglionii sunt ca niste statii de epurare, filtre ale sistemului limfatic, indispensabili in cadrul acestui proces important nu doar in mentinerea frumusetii, dar mai ales in mentinerea sanatatii. Prin acest proces de “curatare” se observa imbunatatiri ale aspectului pielii, ale circulatiei sanguine, reducerea circumferintelor, revitalizarea organismului si cresterea imunitatii.

In ce consta drenajul limfatic?

Exista mai multe aparate cu care se poate face acest procedeu. Terapia de drenaj limfatic consta intr-un masaj efectuat cu ajutorul unor mansete pneumatice aferente fiecarui membru inferior si zonei abdomenului, ce se vor umfla progresiv din periferie in sensul circulatiei limfatice. Acest masaj este realizat pe traseul vaselor limfatice si are rolul de a conduce limfa blocata spre statiile ganglionare principale pentru ca mai apoi sa fie preluata si eliminata prin urina.

Ce se intampla, practic, in timpul unei sedinte?

In timpul unei sedinte sunt montate mansetele pneumatice pe membre si abdomen si se seteaza programul stabilit de medic, in functie de nevoile fiecarui pacient. Mansetele se vor umfla progresiv de jos in sus, cu presiuni diferite, si sunt special setate pana la terminarea terapiei.

Cine apeleaza la aceasta procedura? 

Aceasta terapie este destinata atat femeilor, cat si barbatilor, dar e drept ca mai receptive sunt doamnele.Persoanle care au venit pentru drenaj limfatic la recomandarea medicului au fost chiar foarte incantate de rezultate, continuand terapiile si pentru a-si atinge alte obiective.