Kineto Consult

Masajul Terapeutic

Masajul terapeutic face parte din procedurile de recuperare medicală, fiind unul dintre cele mai eficiente tratamente în cazul multor afectiuni.
Reprezintă, alături de gimnastică medicală, un mijloc de bază, specific al kinetoterapiei, putând fi considerat indispensabil din punct de vedere al aplicării unui tratament eficient.
Beneficii
– Relaxare
– Stimularea circulației sanguine
– Reducerea durerii – efect antialgic
– Îmbunatățește metabolismul local
– Diminuarea stresului

De asemenea, introducerea în programul complex kinetoterapeutic a unor sedințe speciale de masaj, folosind o singura metodă sau o combinație de metode sau procedee specifice preluate din fiecare dintre ele, selectate, asamblate și aplicate în functie de particularitățile fiecarui caz în parte, este recomandată în scopul sporirii efectelor terapeutice.
Din cadrul unui program complex kinetoterapeutic nu trebuie să lipsească recomandările privind activitatea independentă a pacientului și, din acest punct de vedere, în cazul masajului trebuie selectate cu grijă acele metode, procedee și tehnici pe care pacientul le poate învata și aplica eficient și fara riscuri.

Indicatiile masajului terapeutic

– afectiuni musculare
– Dureri de spate
– Dureri articulare
– Deficiente de postura
– Sedentarism – imbunatarirea tonusului
– Pozitii vicioase(la birou)
– Obezitate
– Gravide – relaxare/decontracturare
– Dezvoltarea armonioasa la bebelusi


Masajul nu ar trebui sa te faca sa te simti inconfortabil, ci din contra, ar trebui sa iti ofere senzatia de detensionare. Este posibil ca uneori sa resimti, a doua zi dupa un masaj terapeutic, o senzatia vaga de febra musculara, care insa va trece rapid. Masajul nu trebuie sa fie dureros asa ca anunta-ti terapeutul daca simti durere.
Pentru potentarea efectului masajului primit, foloseste ulei esential care are proprietati benefice pentru tine. Uleiul de lavanda relaxeaza, in timp ce uleiul de musetel trateaza durerile de cap iar cel de menta are efecte anispasmodice.