SERVICII DE RECUPERARE MEDICALĂ

Terapia Schroth

Ce este terapia Scroth?

O metodă diferită de celelalte cunoscute și utilizate în tratarea scoliozei, printr-o abordare cu totul nouă a acestei afecțiuni este terapia Schroth, o formă de terapie tridimensională descoperită de Katharina Schroth, în Germania, în anii 1900. Aceasta este indicată ca tratament conservator în cazul mai multor modificări de statică vertebrală (scolioză, hipercifoză, hiperlordoză, maladie Scheuermann, etc.), iar vârsta minimă la care se poate începe această terapie este 7-8 ani.

Reprezintă o combinație de stretching, tonifiere și tehnici de respirație speciale folosindu-se de reflexele posturale, care urmărește schimbarea engramei corticale a pacientului cu scolioză și stimularea antrenamentului senzitivo-motor. Impactul funcțional este major prin folosirea acestei tehnici, cu îmbunătățirea semnificativă a semnelor și simptomelor scoliozei.

Avantajele folosirii acestei metode sunt multiple, de la eficiența rapidă, vizibilă în doar câteva săptamâni, la învățarea rapidă a metodei de către pacient și posibilitatea continuării terapiei și la domiciliu cu supraveghere de către specialitst.

Prin această terapie, pacienții încep prin a aborda o poziție în care curburile coloanei, diformitățile cutiei toracice și dezechilibrul umerilor și al șoldurilor sunt menținute într-o postură corectată, apoi coloana este elongată dinspre pelvis în sus, cu atenție la poziția brațelor, pentru corectarea cutiei toracice și a umerilor. Din această postură se începe respirația corectivă Schroth, care ajută la reducerea rotației coloanei vertebrale și la îmbunătățirea capacității pulmonare.

Programul Schroth se bazează pe evaluarea individuală a pacienților, ședințele de tratament pot dura 50 de minute și pot varia ca număr între 16 și 40 pentru însușirea exercițiilor, cu o frecvență de 3 ori/săptămână, timp de cel puțin 6 luni. După această perioadă, continuarea exercițiilor acasă este absolut necesară pentru a menține corpul în poziție simetrică optimă.

Specialiștii în terapia Schroth din clinica noastră sunt pregătiți să vă acorde ajutorul în tratamentul scoliozei și nu numai!

Fă-ți o programare