Când ai nevoie de masaj terapeutic?
- Pentru afecțiuni musculare
- Pentru dureri de spate, dureri articulare
- În cazul deficiențelor de postură, poziții vicioase (la birou)
- Sedentarism – pentru îmbunătățirea tonusului
- Obezitate
- Gravide – relaxare / decontractare
- Pentru dezvoltarea armonioasă a bebelușilor
Ce vei obține în urma masajului?
- Relaxare și diminuare a stresului
- Stimulare a circulației sanguine
- Reducerea durerii – efect antialgic
- Îmbunătățirea metabolismului local
Introducerea în programul complex kinetoterapeutic a unor sedințe speciale de masaj, folosind o singură metodă sau o combinație de metode sau procedee specifice preluate din fiecare dintre ele, selectate, asamblate și aplicate în funcție de particularitățile fiecărui caz în parte, este recomandată în scopul sporirii efectelor terapeutice.
Din cadrul unui program complex kinetoterapeutic nu trebuie să lipsească recomandările privind activitatea independentă a pacientului și, din acest punct de vedere, în cazul masajului trebuie selectate cu grijă acele metode, procedee și tehnici pe care pacientul le poate învăța și aplica eficient și fără riscuri.
Masajul nu ar trebui să te facă să te simți inconfortabil, ci din contră, ar trebui să îți ofere senzația de detensionare. Este posibil ca uneori să resimți, a doua zi după un masaj terapeutic, o senzație vagă de febră musculară, care însă va trece rapid. Masajul nu trebuie să fie dureros, așa că spune-i terapeutului dacă simți durere.
Pentru potențarea efectului masajului primit, folosește uleiuri esențiale, care au proprietăți benefice. Uleiul de lavandă relaxează și favorizează somnul liniștit, în timp ce uleiul de mușețel tratează durerile de cap, iar cel de mentă are efecte antispasmotice.