Deviațiile coloanei vertebrale apar ca urmare a unei posturi incorecte și, pe lângă aspectul inestetic al corpului, duc și la majoritatea problemelor de sănătate.

Pentru că postura incorectă este una din bolile coloanei vertebrale, aceasta trebuie tratată la fel că oricare altă afecțiune medicală și este necesar să iei anumite măsuri de prevenție sau și de tratament, dacă este cazul. Corectarea și menținerea unei posturi corecte este foarte importantă, nu doar pentru că previne apariția durerilor si afecțiunilor la nivelul coloanei vertebrale, membrelor sau viscerelor, dar și pentru că asigură un grad de confort ridicat întregului organism.

Coloana vertebrală are un rol crucial în funcționarea corectă a organismului. Această protejează măduva spinării, asigura echilibrul întregului corp și contribuie la funcționarea corespunzătoare a aparatului locomotor. Astfel, este de înțeles că o postură deficitară a coloanei poate cauza o serie de probleme de sănătate, care se vor manifesta la nivelul întregului corp.

Cum provoacă o postură deficitară durerea de spate?

Când utilizați o postură incorectă, se pot dezvolta mai multe zone de stres în țesutul muscular, articulațiile coloanei vertebrale (fațetele lombare) și discurile intervertebrale.

O postura deficitară determină diseminarea anormală a forțelor la nivelul coloanei vertebrale, slăbind țesuturile din partea inferioara a spatelui. Drept urmare, rețeaua complexă de mușchi, discuri și articulații de la nivelul spatelui tinde să fie împinsă dincolo de limita tolerabilă, provocând durere.

Cum te poate ajuta terapia manuală?

Terapia manuală este reprezentată de către o serie de manevre terapeutice care pot cuprinde tehnici de osteopatie, trigger points, craniosacrală, kinesiologie și alte terapii conexe, ce sunt executate cu mâinile de către un kinetoterapeut (fizioterapeut / specialist etc.) cu scopul de a reduce durerea și de a reda mobilitatea articulară.

Terapia manuală are ca obiectiv echilibrarea posturii și implicit a centrului de greutate al întregului corp. Îndeplinirea acestui obiectiv duce la ameliorarea durerilor și duce la funcționarea normală a organismului din punct de vedere anatomic și fiziologic.

 

Programează-te acum și dobândește o postură corectă!

×

Bună ziua,

Apasă pe contactul de mai jos pentru a ne trimite un mesaj pe WhatsApp

× Cum te putem ajuta?